Δελτία Τύπου ΕΚΕ

08-05-2011
300 παιδιά από Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας φιλοξένησε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Την σημερινή ημέρα-συμβολική καθ´ ότι Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας-επέλεξε η ΟΠΑΠ Α.Ε. για να φιλοξενήσει περίπου 300 παιδιά-από ηλικίας νηπίων έως και εφήβων-από 9 ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή με πολύ παιχνίδι και διασκέδαση.

Τα παιδιά προέρχονταν από τα ιδρύματα:
Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης "Ο Μελιτεύς"
Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης "Η Μέλισσα"
Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος στο Φίλυρο
Παιδικό Χωριό SOS
Σύλλογος "Χαμόγελο του Παιδιού"
Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας
Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών "Παναγία η Οδηγήτρα"
Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας
Παιδόπολη Αγία Όλγα Φλώρινας

Η ημέρα για τα παιδιά-από τις 10 το πρωΐ ως τις 3 το απόγευμα-πέρασε με πολύ παιχνίδι, αλλά και με μαριονέτες, θέατρο σκιών και μουσική. Συνοδευόμενα από τους παιδαγωγούς τους, συμμετείχαν σε διαφόρων ειδών ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως facepainting, παράσταση με μαριονέτες/θέατρο σκιών, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, εικαστικά εργαστήρια κατασκευών, κολλάζ-graffiti, ηλεκτρονικά παιχνίδια, διαγωνισμό τραγουδιού κ.α.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Θ. Πάτρας και το συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά».

Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα παραδέχθηκαν όλα τα παιδιά, τα οποία στο πρόσωπο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Σπανουδάκη-που βρέθηκε κοντά τους-ευχαρίστησαν την ΟΠΑΠ Α.Ε., τους εργαζόμενους και τους πράκτορες γιατί ο καθένας από τη δική του θέση εξασφάλισε αυτή την γιορτή, η οποία ζήτησαν να επαναληφθεί στο μέλλον, κάτι που υποσχέθηκε ο κ. Σπανουδάκης τονίζοντας ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. υπήρξε πάντα μια εταιρεία με αυξημένη Κοινωνική Ευθύνη, την οποία εκφράζει ιδιαίτερα προς τα παιδιά με διάφορους τρόπους. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η υγεία των παιδιών κατέχει μια ξεχωριστή θέση στα κοινωνικά προγράμματα και δράσεις που ενισχύει συστηματικά η ΟΠΑΠ Α.Ε., υπενθυμίζοντας, ως παράδειγμα, τις δωρεές των Γραμμικών Επιταχυντών στο Νοσοκομείο Παίδων "Ν. και Α. Κυριακού" και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Το καλό παιχνίδι, κυρίως το εκπαιδευτικό και διαδραστικό, είπε, διασφαλίζει την ψυχική υγεία των παιδιών και αυτό είναι κάτι στο οποίο οφείλουμε να στοχεύουμε όλοι, ιδίως στις εποχές που ζούμε.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν, επίσης, οι υφυπουργοί ΥΠΟΜΕΔΙ Γιάννης Μαγκρώτης και Σπύρος Βούγιας, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης και Κώστας Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τσιτσικώστας και ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Χρήστος Τερζανίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γάννης Μπουτάρης κ.α.

 

                                                            ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

Σημείωση: Δωρεάν φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση παρέχεται από το megapress.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ