Δελτία Τύπου ΕΚΕ

02-04-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Τον Παναγιότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ υποδέχθηκαν  σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος,  η Διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας.  Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΠΑΠ, προκειμένου να ευχαριστήσει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας, για την πολύτιμη συνεισφορά της στις δράσεις του Πατριαρχείου που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην Αλεξάνδρεια.

 

Στην εγκάρδια συνάντηση Πατριάρχη και Διοίκησης ΟΠΑΠ, ο Παναγιότατος  αναφέρθηκε εκτενώς στην υφιστάμενη κατάσταση αλλά και στις αυξημένες ανθρωπιστικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιείται, ενώ εξήρε την συνεισφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία, όπως τόνισε, είχε πάντα ανοιχτές τις πόρτες της για τις ανάγκες του Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της ΟΠΑΠ, έχει ενισχύσει οικονομικά τη δημιουργία Σκευοφυλακίου στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και τη συντήρηση πολύτιμων κειμηλίων εκκλησιαστικής τέχνης καθώς και χειρογράφων του Πατριαρχείου. Στα κειμήλια αυτά αποτυπώνεται η ιστορική μνήμη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και αναδεικνύεται ο γραπτός πλούτος και η ιστορική πολιτιστική κληρονομιά.

 

Απευθυνόμενος προς τη Διοίκηση και το προσωπικό της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο Παναγιότατος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά  καθώς η αρωγή της ΟΠΑΠ βοήθησε ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων, το οποίο θα δείχνει και στις μελλοντικές γενεές το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού. Ευχόμενος ευτυχία σε όλους, ευχαρίστησε και το προσωπικό της εταιρίας λέγοντας ότι συνδράμει ουσιαστικά στο πολυδιάστατο κοινωνικό έργο που επιτελεί η ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Λουρόπουλος, επεσήμανε ότι είναι τιμή και χαρά για τον ίδιο και τους ανθρώπους της εταιρίας να υποδέχονται τον δεύτερο τη τάξει Πατριάρχη της Ορθοδοξίας και χαρακτήρισε ως ελάχιστη τη συνεισφορά της ΟΠΑΠ ΑΕ, μπροστά στο έργο που καλείται να επιτελέσει το Πατριαρχείο. Δήλωσε, ωστόσο, ευτυχής που η συνεισφορά αυτή «παίρνει αξία» και αποδίδει ουσιαστικούς καρπούς.

 

 

 

 

Σημείωση :  Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Πατριάρχη, έχει αναρτηθεί στο site του ΑΠΕ  για δωρεάν χρήση  από τα ΜΜΕ.

 

Για να δέιτε το video πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ