Δελτία Tύπου ΟΠΑΠ

16-07-2014
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιλογή της GTECH S.p.A. ως τεχνολογικού παρόχου

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιλογή της GTECHS.p.A. ως τεχνολογικού παρόχου για την ανάπτυξη του δικτύου των VLTsβάσει διαγωνιστικής διαδικασίας επιλογής

 

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιλογή της εταιρείας GTECHως παρόχου για τη διαχείριση του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος του δικτύου VLTs(παιγνιομηχανές).

Η επιλογή προέκυψε ύστερα από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες. Η αξιολόγηση των προσφορών βασίστηκε σε ξεκάθαρα καθορισμένα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια, τα οποία προσδιορίζονταν με σαφήνεια στην πρόσκληση υποβολής πρότασης, καθώς και σε αποδεδειγμένη προηγούμενη εμπειρία. Η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σε πλήρη συμμόρφωση με την πολιτική της εταιρείας για διαφάνεια σε κάθε επιχειρηματικό πεδίο.

Η εξέλιξη του έργου λειτουργίας των VLTsακολουθεί τον αρχικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της εταιρείας. Η συγκεκριμένη επιλογή παρόχου αποτελεί ορόσημο για την έναρξη λειτουργίας των VLTs  και τα πρώτα μηχανήματα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2014. Η νόμιμη λειτουργία των μηχανημάτων θα προσφέρει θεσμοθετημένη, υπεύθυνη και πιστοποιημένη εμπειρία παιχνιδιού στο κοινό, θα συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα συνεισφέρει και στα δημόσια οικονομικά μέσω της φορολόγησης (GGR), πράγματα που δεν ισχύουν στη σημερινή μη νόμιμη λειτουργία των VLTs.

Τα κεντρικά συστήματα της GTECHθα παρέχουν στην ΟΠΑΠ τη δυνατότητα να διαχειριστεί μέχρι 35.000 μηχανήματα VLTsτων μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως μέσω του, διεθνών προδιαγραφών πρωτοκόλλου GametoSystem(G2STM), το οποίο προσφέρει για παράδειγμα, προηγμένη λειτουργικότητα δικτύου, όπως πολύ-επίπεδα jackpots,gamedownloadingκαι μια ολοκληρωμένη λύση Υπεύθυνου Παιχνιδιού.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. ( Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου) εδρεύει στην Αθήνα και έχει ως αποκλειστική λειτουργία τη διαχείριση αριθμολαχείων και παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα. Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, αλλά και μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο.

Η ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958 στην Ελλάδα ως κρατική εταιρεία και το 2001 οι μετοχές της εταιρείας εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απόκτηση της ΟΠΑΠ το 2013 από τον Τσέχικο – Ελληνικό Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings Ltd, δίνει την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Το χαρτοφυλάκιο της ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια (ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3) όχι μόνο οδήγησε την εταιρεία σε μια εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά αποτέλεσε επίσης πηγή χρηματοδότησης μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Συνεισφορά, η οποία μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα  για το σύνολο της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας στην ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ