19-10-2005
Σεμινάριο: «Η ασφάλεια στη λειτουργία των τυχερών παιχνιδιών»

ΑΘΗΝΑ 18/10/2005

Με τη συμμετοχή 30 χωρών που εκπροσωπούνται από 80 συνέδρους άρχισαν στην Αθήνα χθες, και ολοκληρώνονται αύριο, οι εργασίες Διεθνούς Σεμιναρίου της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοτταριών, που έχει ως θέμα «Η ασφάλεια στη λειτουργία των τυχερών παιχνιδιών».

Χαιρετισμό προς τους συνέδρους απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γ.Ορφανός ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά : « Η διατήρηση του μονοπωλίου στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών από τις κρατικές λοτταρίες είναι μια από τις προτεραιότητές μας. Στηρίζουμε την ολική εξαίρεση των τυχερών  παιχνιδιών  από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επίσης, ο κος Γ.Ορφανός ανέφερε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. για την διοργάνωση του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Λοτταριών για το έτος 2008 στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κ. Σωτήρης Κωστάκος, καλωσορίζοντας τα στελέχη των μεγάλων ξένων οργανισμών, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας δηλώνοντας την σταθερή απόφαση και βούληση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.  να συνεργαστεί στενά με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ένωση Λοτταριών.

Τον σημαντικό ρόλο της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., στη διοργάνωση, είχε την ευκαιρία να αναγνωρίσει στην εναρκτήρια ομιλία του και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Λοτταριών κ. Νόρντμπι ο οποίος, πλην άλλων, επεσήμανε και τα εξής:

«Φιλοδοξία μας είναι να έχουμε επαρκή έλεγχο , σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της Λοτταρίας, έτσι ώστε ποτέ να μην  χρειαστεί να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης. Η διαχείριση κινδύνων δεν αποτελεί μόνο μέρος της λειτουργίας μιας Λοτταρίας, αλλά αποτελεί πλέον κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης προς τους συνέδρους και το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας κ.Σ.Κουλοσούσας, με την παράλληλη ιδιότητά του ως Β΄Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοτταριών.

ΑΠΟ ΤΗΝ  Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.